SAYU:BAYI INI LEPAS RINDU DENGAN BAJU MILIK IBU,SELEPAS IBUNYA KOMA DITANDUK LEMBU

Bayi kecil ini mungkin tidak mengerti apakah yang sedang terjadi terhadap ibunya.

Namun melihat kepada gambar ini membuatkan kami merasa sayu, sedih dan sebagainya.

Untuk pengetahuan, ibu kepada bayi ini sedang koma dan terlantar di wad ICU selepas dirempuh dan ditanduk oleh lembu korban beberapa minggu lalu.

Akibat kejadian itu, ibunya mengalami pendarahan yang teruk di bahagian badan dan kepala.

Perkongsian daripada adik mangsa yang dikenali sebagai Zakry Mahkota memberitahu bayi berusia enam bulan ini amat merindui ibunya sehingga demam selepas kejadian yang berlaku terhadap ibunya.

Kerana rindu, bayi ini yang sedang demam akhirnya tidur lena beralaskan baju ibunya.

"Kerinduan terhadap ibunya. Baby Ariq tido atas baju ibu nya dgn nyenyak skali. Kebiasaan Baby Ariq tido atas badan ibunya setiap malam. Sudah seminggu ibunya koma di Hospital Pulau Pinang akibat insiden ditanduk lembu korban. Baby Ariq juga demam sehari sebelum kejadian. Sgt2 sebak dalam menjaganya ketika demam ditambah dgn kerinduan terhadap ibunya. Mohon saudara mara, shbt handai dan rakan2 ku sama2 berdoa utk Ibunya Norpiah Binti Mattahari kembali sedar dgn normal dan sihat seperti sediakala. Hanya Allah sahaja yg akan membalas jasa baik kamu semua. Semoga Allah Merahmati Dan Memberkati Kehidupan Kamu Semua…

"Berita Wanita Ditanduk Lembu di Berita Harian, NST & Sinar banyak fakta yg kurang tepat.
Berlaku pada 23/09/15 di Sebuah Kmpg Di Tanjung Bungah, Pulau Pinang.
Skrg Di ICU Neurosurgery Blok A, N1 Di Hosp P.Pinang.

"Cerita Sebenar ~ Mangsa terlibat adalah Norpiah Mattahari, Peg. Veterinar Felcra Jeniang & Seorg Pemandu Felcra. Kejadian Berlaku ketika mereka sedang bertugas di mana mereka telah ditugaskan utk pergi menghantar lembu korban ke kg berkenaan di P.Pinang.

"Semasa lembu di turunkan, lembu berkenaan telah terputus tali & lari. Tetapi secara tiba2 juga lembu berkenaan telah berpatah balik ke arah lori di mana pemandu, Nor & masih ada lembu2 lain di atas lori. Pemandu sempat mengelak Tetapi Nor di rempuh & ditanduk oleh lembu berkenaan dari arah belakang (bhgn perut & pinggang) & Terdapat kecederaan parah & pendarahan di blkg kepala kiri & kanan mangsa Mengikut pemandu, Nor melambung & kemudian terjatuh & blkg kepalanya terantuk di birai longkang (konkrit).

"Sehingga kini Nor masih koma & kritikal.
2 Pembedahan segera telah selamat dilakukan pd malam kejadian & keesokkan harinya & sudah ditebuk di leher utk ganti pernafasan ptg kelmarin. -Siakapkeli.my

Dipetik dari OhBulan.

Post a Comment